Hozzávalók:
Ezt a receptet nyugodtan elkészíthetitek olyan hozzátartozótoknak is, aki nem hajlandó lemondani a hagyományos étkekről. A káposztát a töltéshez előpároljuk, a bulgurt vagy a rizst félig megfőzzük. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, erre tesszük az apróra összevágott vagy szétmorzsolt gabonaszalámit, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával piros paprikával. Végül belekeverjük a bulgurt-vagy rizst. A töltésnél a rétegek közé rakok egy kicsi savanyú káposztát és ezt is ízesítem ugyanazokkal a fűszerekkel, a fokhagymát ne sajnáljuk! Ezután felöntjük paradicsomlével, nem muszáj, hogy teljesen ellepje, és fedő alatt 20-30 percig főzzük. Ezután még állni hagyjuk, hogy a rizs vagy a bulgur a maradék folyadékot is felszívja. Tálalásnál, aki nem vegán, tehet rá tejfölt, joghurtot, én épp maradék tofukrémet használtam fel hozzá.