Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Magyaros ízű töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej tölteni való káposzta
  • 1 bögre bulgur(én épp ezt kívántam, de helyette nyugodtan lehet rizst, hogy tényleg magyaros legyen)
  • 2 szál füstölt magyaros ízű gabona szalámi (bio-boltokban kapható)
  • 3 nagy fej hagyma
  • pár evőkanál savanyú káposzta
  • 1 üveg házi(ha nincs bolti) paradicsomlé
  • ízesítők: só, bors, fokhagyma, piros paprika

Ezt a receptet nyugodtan elkészíthetitek olyan hozzátartozótoknak is, aki nem hajlandó lemondani a hagyományos étkekről. A káposztát a töltéshez előpároljuk, a bulgurt vagy a rizst félig megfőzzük. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, erre tesszük az apróra összevágott vagy szétmorzsolt gabonaszalámit, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával piros paprikával. Végül belekeverjük a bulgurt-vagy rizst. A töltésnél a rétegek közé rakok egy kicsi savanyú káposztát és ezt is ízesítem ugyanazokkal a fűszerekkel, a fokhagymát ne sajnáljuk!  Ezután felöntjük paradicsomlével, nem muszáj, hogy teljesen ellepje, és fedő alatt 20-30 percig főzzük. Ezután még állni hagyjuk, hogy a rizs vagy a bulgur a maradék folyadékot is felszívja. Tálalásnál, aki nem vegán, tehet rá tejfölt, joghurtot, én épp maradék tofukrémet használtam fel hozzá.
 

Kedvenceim
Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Részletek ›
Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel Részletek ›