Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Barna rizzsel és vörös lencsével töltött kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 bögre barnarizs
  • ½ bögre vörös lencse(más hüvelyessel is helyettesíthető)
  • 2 fej vöröshagyma, kevés olaj
  • bio ételízesítő

 A főzőlébe:

  • 1 üveg paradicsomlé
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej!!!(nyami) fokhagyma


A barnarizst előfőzzük, kuktában ugyanannyi, fazékban kb. kétszeres vízzel, de ne aggódjunk, a barnarizst nehéz elfőzni. A vörös lencse kevés sós vízben kb. 20 perc alatt megfő. A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a vörös lencsét, majd a barna rizst, és fűszerezzük. A kelkáposzta leveleket pár percig „hajtogathatóvá” pároljuk, és beletöltjük a tölteléket. Fazékba szorosan egymás mellé rakjuk őket, ráöntjük a paradicsomlevet, rávágjuk a paprikákat, paradicsomokat, és az egész fej fokhagymát. Nem kell rá plusz víz! Ízlés szerint még sózhatjuk és fedő alatt főzzük alacsony lángon kb. fél órát.

Aki fogyaszt tejterméket, natúr joghurtot, vagy kefírt ajánlok mellé tejföl helyett.

Kedvenceim
Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Részletek ›
Magyaros ízű töltött káposzta Magyaros ízű töltött káposzta Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Részletek ›