Fitt test, lelki harmónia, egészséges táplálkozás és hosszú egészség, mindez egy programon belül csak természetesen!
Zöld forma

Jégcsapretekkel főtt köles csicseriborsókrémmel

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  •  ¼ bögre friss vagy szárított jégcsapretek
  • 1 bögre csicseriborsó(szárított)
  • 1 bögre savanyú káposzta
  • 2 kanál olíva olaj
     

Fűszerek:

  • bio ételízesítő
  • római kömény

A kölest a lereszelt vagy szárított jégcsapretekkel háromszoros vízben megfőzzük, közben sózzuk. (A jégcsapretek gyógyító étel a makrobiotikában). A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap megfőzzük, sokáig fő, akár 2 órán át, kóstolgassuk, mikor puhul meg. A főzővizet sózzuk. Amikor megfőtt, a víz nagy részét leöntjük róla, egy kicsit hagyunk a pürésítéshez, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, bio ételízesítőt és római köményt, majd botmixerrel pürésítjük. A savanyú káposztát 1 evőkanál olajon pár percig pároljuk. Jó étvágyat!

Kedvenceim
Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Bundázott brokkoli tárkonyos kusz-kusszal és gombás-paradicsomos mártogatóssal Részletek ›
Magyaros ízű töltött káposzta Magyaros ízű töltött káposzta Részletek ›
Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Csőben sült brokkoli,karfiol barna rizzsel,gabonaszalámival Részletek ›
Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Gersli (árpagyöngy) rizotto pirított káposztával Részletek ›